Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Betiltanák a Plane Finder AR nevű szoftvert, amely iPhone és Android operációs rendszert használó készülékekre egyaránt telepíthető.

2010.10.10. 09:57 TESZTPAD.HU

Az amerikai hatóságok nemtetszésüket fejezték ki a Plane Finder AR nevű szoftverrel kapcsolatban, amely iPhone és Android operációs rendszert használó készülékekre egyaránt telepíthető.

 

A The Daily Mail tudósítása szerint, hogy a jelenleg az iTunes rendszerében is elérhető és 2,99 dollárért megvásárolható Plane Finder AR lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobiltelefonjuk képernyőjén jelenítsék meg az egyes járatok adatait. A Pinkfroot Limited nevű cég által kifejlesztett, mindössze fél megabájt méretű, angol nyelvű program hozzáférést kínál az Automatic Dependent Surveillance-Broadcasts (ADS-B) rendszer adataihoz és képes lehívni, majd egy kiterjesztett valóság (Augmented Reality - AR) környezetben elhelyezni azokat.

Mindez azt jelenti, hogy ha valaki a készülékét egy utasszállító repülőgépre irányítja telefonja kameráját, úgy azonnal megtudhatja a járat számát, a repülőgép sebességét, repülési magasságát és távolságát, valamint hogy az adott légi jármű milyen útvonalon közlekedik és honnan hová tart. Ezek az információk az amerikai belbiztonsági minisztérium álláspontja szerint komoly biztonsági kockázatot jelentenek a polgári légi közlekedés számára, hiszen a terroristák így bármikor megtalálhatnak egy bizonyos légijáratot és akár föld-levegő rakétával meg is semmisíthetik azt. A szaktárca éppen ezért azt követelte, hogy az Apple távolítsa el a rendszeréből az alkalmazást vagy blokkolja az ahhoz való hozzáféréseket.

 

Az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11. után a Szövetségi Repülési Hivatal (FAA) hivatalos figyelmeztetést adott ki, amelyben....

A cikk folytatásához kattints IDE!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is a legnépszerűbb közösségi oldalakon (klikk a gombra):

Bookmark and Share

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr772359523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szmoker (Homo Trollicus) 2012.02.08. 12:01:11

Azaz. Tilcsuk be!
Hiába, a politikus ugyanolyan rühes, ostoba véglény, bármelyik országból is származik...

TESZTPAD.HU 2012.02.08. 15:05:03

Azért ennek fényében én nem szeretnék egy ilyen gépen ülni: "a terroristák így bármikor megtalálhatnak egy bizonyos légijáratot és akár föld-levegő rakétával meg is semmisíthetik azt. "
süti beállítások módosítása