Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Megerősítette az ingyenes víruskeresőjét a Panda

2010.06.16. 09:28 TESZTPAD.HU

Megerősítette az ingyenes víruskeresőjét a Panda

 

A Panda Security kibővítette a felhőalapú technológiákra épülő, ingyenes vírusvédelmi megoldásainak képességeit. A Cloud Antivirus mostantól a programok viselkedését is szemügyre veszi.

Egyre több biztonsági szakértő ért egyet abban, hogy a hagyományos, szignatúrákra épülő vírusvédelem nem lesz képes gátat szabni a rohamosan bővülő vírusarzenálnak. A szignatúra-adatbázisok ugyanis folyamatosan bővülnek, aminek következtében a méretük már a teljesítmény, a hatékonyság, illetve a gyors, megbízható frissítések rovására megy. Minden gyártó igyekszik alternatív vírusvédelmi technológiákat kidolgozni, melyek közül a leginkább figyelemreméltónak a közösségi hálózatokon alapuló megoldások valamint az egyéb, cloud computing vívmányokra épülő technikák számítanak. A felhőalapú antivírusok tekintetében a Panda Security már régebben elkezdte a fejlesztést, aminek eredményeként tavaly megszületett a Cloud Antivirus. Azóta a cég szakemberei folyamatosan alakítgatták a víruskeresőt, mígnem mostanra elkészült egy jelentősebb újdonságokkal felvértezett verzió.

Az új Cloud Antivirus legérdekesebb jellemzője, hogy képessé vált a programok viselkedésének elemzésére, és az e vizsgálatok alapján történő rosszindulatú kódok felismerésére. A termékbe bekerült viselkedéselemzésért felelős motor azon gyanús tevékenységekre igyekszik felfigyelni, amelyek kifejezetten a kártékony programokra jellemzőek. A Panda Security szerint az új motor hatékonyabban képes kiszűrni azokat az exploitokat, amelyek például a PDF, Excel, stb. állományok révén próbálnak biztonsági réseket kihasználni. A Cloud Antivirus további újdonsága, hogy lehetőséget biztosít a Windows "autorun" szolgáltatásának felügyeletére, vagyis képes megakadályozni azon, nagy számban terjedő számítógépes kártevők terjedését, amelyek felhasználói közreműködés nélkül igyekeznek fertőzni.

A Cloud Antivirusnak továbbra is megmaradt az az alapvető jellemzője, hogy...

A cikk folytatásához kattints IDE!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is a legnépszerűbb közösségi oldalakon (klikk a gombra):

Bookmark and Share


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr172085417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása