Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

A Fujitsu és a Kagawa Egyetem közösen kutatják a speciális szükségletű gyerekeknek szánt okostelefon-alkalmazásokat

2011.07.26. 18:20 TESZTPAD.HU

Tokió, 2011. július 25. – A Fujitsu Limited és a Kagawa University bejelentette közös kutatását, amely arra irányul, hogy hogyan támogathatják az okostelefonok a speciális szükségletű gyerekek és gondozóik életét. Az okostelefonok könnyű kezelhetőségére építve a projekt célja a különleges gondozást igénylő gyerekek életminőségének javítása. A Fujitsu emellett érzelemkifejezést támogató szoftvert is fejlesztett azoknak a gyerekeknek, akik nehezen tudják kimutatni érzelmeiket.

A kutatás áttekintése
A projekt célja: a különleges gondozást igénylő gyerekek életminőségének javítása a mindennapok egyik legfőbb ICT-eszközének számító okostelefonok segítségével.
Időtartama: 2011. július 1- 2012. március 31.
Megcélzott felhasználók: Általános/középiskolába, vagy speciális oktatási intézménybe járó, fejlődési zavarokkal (pl. tanulási nehézségek, autizmus) küzdő és értelmi sérült gyerekek, valamint gondozóik, segítőik és tanáraik.

A kutatás keretében több hónapra a Fujitsu által fejlesztett szoftvereket futtató okostelefonokkal látják el a tanárokat, segítőket és gondozókat. A kutatási csapat ezt követően megvizsgálja és elemzi a szoftverek hatékonyságát a gyerekek általi használattal kapcsolatos megfigyelések, valamint felmérések és interjúk alapján.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr943101706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása