Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Webkamerával kémkedik a Beastdoor trójai

2011.08.04. 18:18 TESZTPAD.HU

 

A Beastdoor.DT trójai a Windows egyik rendszerfolyamatának megfertőzését követően hátsó kaput nyit a számítógépeken.

A Beastdoor.DT trójai alapvető feladata, hogy az általa megfertőzött számítógépekhez szabad hozzáférést biztosítson a terjesztői számára. A kártékony program néhány fájl létrehozása után és a regisztrációs adatbázis manipulálását követően megfertőzi a Windows explorer.exe folyamatát. Ezt alapvetően két ok miatt teszi. Egyrészt ezáltal próbál elrejtőzni, hiszen nem lesz látható például a Windows Feladatkezelőjében, másrészt az explorer.exe révén igyekszik egy hátsó kaput létesíteni egy véletlenszerűen kiválasztott porton keresztül. Amennyiben sikerül elvégeznie ezeket a műveleteket, akkor elektronikus levelet küld a terjesztőinek, és tájékoztatja őket az áldozatul esett számítógép legfontosabb adatairól (például IP-címéről) valamint a hátsó kapu portszámáról.

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr183126062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása