Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Új felfogást hoz a Xerox a fordítói munkába

2011.10.21. 15:33 TESZTPAD.HU

Professzionális háttéranyagok nélkül ma már egyetlen terméket sem engedhetnek ki a kezükből a vállalatok. Kézikönyvekre, használati útmutatókra, online kisokosokra és egyéb edukációs brosúrákra szükségük van a gyártóknak a globalizálódó világgazdaságban, ám minden esetben lokalizált tartalommal és az adott ország nyelvén. Ezt az igényt felismerve a nagy cégek ma már kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minőségi fordítói szolgáltatóval hosszú távú, akár globális együttműködést hozzanak létre. A Xerox a CDLS (Content Development and Languages Service) csoportján keresztül látja el ezt a feladatot, amelynek munkatársai nem pusztán fordítóként, hanem tanácsadóként vesznek részt a fordítások elkészítésében, hogy minden országba pontos és jól használható anyagok jussanak el.

 

Városi legendák szólnak arról, hogy a fordítóknak mekkora felelősségük van egy – egy márka sikeres debütálásának előkészítésében. Az egyik japán autógyár modelljét azért nem vezették be a norvég és a svéd piacra Fitta néven, mert ezt a szó mindkét nyelven intim női testrészre utal.  Hasonlóan át kellett nevezni egy másik gyártó Chevy Nova névre keresztelt járművét a spanyoloknál, mert a „chevy” szó azt is jelenti náluk, hogy „nem megy”.  A svéd porszívó multinak is magyarázatot kellett fűznie a "Nothing sucks like an Electrolux" szlogenjéhez, amikor bemutatkozott vadonatúj termékével Amerikában.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr173320167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása