Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

A Blu-ray miatt veszik a PS3 konzolokat

2010.06.02. 08:46 TESZTPAD.HU

A Blu-ray miatt veszik a PS3 konzolokat

 

Érdekes eredményre jutottak az érdeklődő játékosok motivációit boncolgató kutatók, eszerint ugyanis a beépített lejátszónak jut a legnagyobb szerep az eladásokban. A PSP 2 kapcsán újabb pletykák jelentek meg.

A Nielsen egészen pontosan 700, PlayStation 3 konzollal jelenleg nem rendelkező, ám az iránt igencsak érdeklődő, 7 és 54 év közötti játékost kérdezett meg, az iránt érdeklődve, hogy őket vajon mi motiválja a legnagyobb arányban az esetleges beszerzés meglépésében. Az eredmények alapján a cég szakértői arra jutottak, hogy még mindig nem a játékok a legfontosabbak a Sony készüléke esetében.

A hír már csak azért is érdekes, mert maga a kutatás is egy új alkotás, a God of War III megjelenésével egy időben indult, kihasználva az újdonság erejét, amire oly gyakran hivatkoznak egyes cégvezetők (ti. hogy egy-egy nagyobb cím tömegével ösztönzi a felhasználókat a konzolok beszerzésére, talán még a platformok közötti váltás meglépésére is). Nos, az eredmény ilyen szempontból mindenképpen meglepetésnek számít, hiszen a 700 megkérdezett játékos 65 százalékban határozta meg a Blu-ray lejátszó jelenlétét, a formátum támogatását az elsődleges indokként, ez mögött csak a második helyen végzett a közelmúltban végrehajtott több árcsökkentés (igaz, alig 2 százalékponttal lemaradva).

A harmadik legfontosabb tényező a...

A cikk folytatásához kattints IDE!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is a legnépszerűbb közösségi oldalakon (klikk a gombra):

 

Bookmark and Share


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr262050000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nayan 2010.06.10. 15:11:38

Ha belegondolunk, hogy Mo-n 50k-ért hozzá lehet jutni egy használt ps3-hoz, míg egy blu-ray lejátszó 40k-ba kerül, akkor sokkal jobban megéri egy ps3.

ns1 2010.06.11. 15:55:07

Az a baj hogy ha ilyen drága marad a Blu-ray sosem terjed el. Olyan mintha nagyon nem is akarnák. Van egy réteg aki megengedheti magának, és van a többiek.. akik nem. Én max. akkor veszek majd ha annyiba fáj mint egy dvd lejátszó.
süti beállítások módosítása