Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Gőzerővel készülnek az internetes csalók a VB-re

2010.06.08. 12:28 TESZTPAD.HU

 

Gőzerővel készülnek az internetes csalók a VB-re

 

Internetes csalók egyre több elektronikus levélen, weboldalon keresztül próbálnak hamis jegyeket értékesíteni a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra.

Manapság már korántsem szokatlan eset, amikor egy jelentős esemény előtt az internetes bűnözés a szokásosnál is jobban aktivizálja az erőforrásait, és igyekszik kihasználni az adott rendezvény előtti felfokozott hangulatot, érdeklődést. Emiatt nagyon sokszor kerülnek célkeresztbe különböző sport és zenei események, amelyekkel kapcsolatban vagy megtévesztő elektronikus levelek, spamek kezdenek nagy mennyiségben terjedni, vagy az adathalászok igyekeznek hamis weboldalak révén bizalmas adatokhoz hozzáférni.

A Biztonságportálon már többször beszámoltunk arról, hogy az idei rendezvények közül az internetes csalók által leginkább kiszemelt eseménynek a labdarúgó-világbajnokság fog számítani. Több biztonsági cég is felhívta a veszélyekre a figyelmet, azonban ez nem szegte kedvét a bűnözőknek. Oly annyira belevetették magukat a károkozásba, hogy nemrégen már a FIFA is rávilágított az online fenyegetettségek kockázataira, és megfontolt internetezésre buzdított.

A FIFA szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az interneten burjánzanak az online jegyvásárlással kapcsolatos visszaélések.

A cikk folytatásához kattints IDE!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is a legnépszerűbb közösségi oldalakon (klikk a gombra):

 

Bookmark and Share


 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr352065427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottóka25 2010.06.10. 10:17:59

hát azért elég húzós kis történet..remélem, hogy senki sem vesz látatlanban jegyet a vb-re
süti beállítások módosítása