Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Notebook hírek: Könnyű és erős laptopok

2010.07.19. 11:10 TESZTPAD.HU

Nagyon sokan vagyunk, akiknek az egyik legfontosabb szempont a noteszgépnél a könnyűség. Nekik találták ki a netbookokat, melyek tényleg minimális súllyal rendelkeznek, és jópár alapfeladatra megfelelőek.

Vannak azonban olyanok, akiket egy netbook teljesítménye nem elégít ki, ez a cikk nekik íródott.
Igen, a gyártók is tudják, hogy a netbook nem egy erőgép. Sajnos a 10 collos gépekbe sokkal több dolog nem fér bele, egy hagyományos méretű processzort és annak hűtését képtelenség belepasszírozni ebbe a kis tokba. A cégek hamar belátták, hogy kell egy áthidaló megoldás és új osztály született, a 13,3 hüvelykes, "thin & light" kategória. Ezek a gépek valahol átmenetet képeznek a netbookok és a notebookok között, azaz jóval erősebbek a kis gépeknél, de a rendes méretű notik teljesítményétől még elmaradnak. Ezek lényege a viszonylag kis súly (kb. 1,5KG) és a kimagaslóan hosszú üzemidő (5-6 óra). Ezek elérését a kialakítás - hihetetlen vékonyak, általában négy cellás akksival - valamint az ultraalacsony fogyasztású alkatrészek - ULV-s processzorok, melyek max. 10W körül fogyasztanak - használatával érik el. Nézzük kb. mit is tartalmaznak ezek a masinák: a processzor terén kétmagos Celeronok és Core 2 Duo-k közül lehet választani, mindegyik alacsony órajellel és fogyasztással bír, ám sokan meg tudnak lepődni erejükön. Ezek mellé 2-4GB memóriát és 250-320GB-os merevlemezt kapunk. A gépek tökéletesen alkalmasak egy....

A cikk folytatásához kattints IDE!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is a legnépszerűbb közösségi oldalakon (klikk a gombra):

Bookmark
 and Share

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr842160590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása