Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Megérkezett a Toshiba új R800-as sorozata

2011.03.07. 22:01 TESZTPAD.HU

Budapest, 2011. március - A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója bemutatta új, professzionális notebookjait. Az R800-as sorozat három különböző vékony és könnyű laptopból áll: az R830 kijelzőjének mérete 33,8 cm (13,3"), az R840-é pedig 35,6 cm (14,0"), míg az R850 39,6 cm-es (15,6") képátlóval rendelkezik. Mindhárom típus a legújabb nagyteljesítményű Intel processzorral érkezik. Az új Portégé, Tecra és Satellite Pro termékcsaládok várhatóan 2011 második negyedévétől vásárolhatók meg Magyarországon.

Vékony, könnyű és erős notebookok megfizethető áron
"Az új R800-as sorozat számos felhasználási területen megállja a helyét. A kiváló specifikációkkal rendelkező notebookokat vékony, könnyű és rendkívül tartós kialakítás jellemzi. A munkahelyi notebooknak is ideális R800-as sorozat tökéletes választás lehet az olyan vezetőknek, akik követni szeretnék az alkalmazottak mobilitását növelő trendeket" - mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. "Mérnökeink számos, a professzionális felhasználók igényeinek megfelelő szolgáltatást és alkalmazást sűrítettek egy kis méretű, könnyű notebookba, anélkül, hogy kompromisszumot kötöttek volna minőség és ár szempontjából" - tette hozzá Szabó Tamás.

Innovatív megoldások
Azért, hogy ezek a karcsú notebookok ilyen kiemelkedő teljesítményt nyújthassanak, a Toshiba számos innovatív technológiát alkalmazott, főleg a hatékony hűtési megoldásokra és a vázszerkezet kialakítására koncentrálva. Annak ellenére, hogy a Portégé R830 notebookba a legújabb IntelR CoreT processzor került, a ventilátor minimális hanggal üzemel. A kiváló szellőzésnek, valamint az átgondolt elrendezésű nyáklapoknak köszönhetően optimális a hőleadás.

A könnyű és vékony kialakítás nem megy a tartósság rovására. Az egyes részeken méhsejt-szerkezetű burkolatnak , illetve (a 35,6 cm-es (14,0") és a 39,6 cm (15,6") kijelzővel ellátott készülékekben elhelyezett) merevítőknek köszönhetően az R800-as notebookok rendkívül stabil kialakításúak, így lényegesen hosszabb az élettartamuk. Az elektronikai és mechanikus alkatrészek védelmét az R830 notebooknál magnézium-ötvözet, míg az R840 és R850 esetében új, nagy merevségű gyantaburkolat biztosítja.


Tesztelt tartósság
 Az átfogó gyorsított élettartam-vizsgálatot a TÜV Rheinland független német intézet végezte, ahol az R800-as sorozat igen tartósnak bizonyult: a notebookok elviselték a 76 cm-es zuhanást, az LCD kijelző 100 kg-os nyomásnak is ellenállt, és 30 ml folyadék sem tudott kárt okozni az eszközön tárolt adatokban.

Könnyű kivitel kompromisszumok nélkül                                                                                       
A 33,8 cm-es (13,3") R830 modell a gyakrabban, a 35,6 cm-es (14,0") R840 a ritkábban utazóknak ajánlott, míg a 39,6 cm-es (15,6") R850 azoknak készült, akik a nagyobb kijelzőt preferálják. A Toshiba új professzionális készülékei egyaránt megfelelnek a...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr402720056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása