Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

A Fujitsu új virtuális termékszimulátort vezet be az összeszerelési folyamat ellenőrzésére

2011.04.19. 07:49 TESZTPAD.HU

Tokió/Budapest, 2011. április 18. - A Fujitsu Limited és a Digital Process Ltd. bemutatta új virtuális termékszimulátorát (Virtual Product Simulator - VPS), amelyet gyártó cégeknek terveztek. Az új háromdimenziós virtuális ellenőrzés-szimulációs szoftver már kapható Japánban.

Az új V15L11 kódnevű szoftvercsomagot használó gyártó vállalatok a háromdimenziós modellekre épülő számítógépes szimuláció segítségével már a fejlesztés során ellenőrizhetik az elektronikus eszközök (pl. a több tízezer nagy sűrűségű komponenst tartalmazó szerverek és másológépek) megbízhatóságát és összeszerelési folyamatát. Mivel az ellenőrzésre a tervezés és gyártáselőkészítés szakaszában kerül sor, nincs szükség prototípusra, ritkábban kell változtatást eszközölni a későbbi munkafázisokban, gyorsul a termékfejlesztés és csökkennek a költségek. Az új módszer emellett a termékminőséget is javíthatja.

A V15L11 az iparág első olyan virtuális termékszimulátora, amely az elektromos kábelezést (a kábelkötegeket) is ellenőrzi az összeszerelési folyamaton belül, tovább fokozva ezzel az összeszerelési munka hatékonyságát a gyártási szakaszban. Ráadásul a csomag olyan jellemzővel is rendelkezik, amely több szín- és formaváltozatot képes ellenőrizni egyazon 3D modell alapján, ami megkönnyíti a gyártó cégek számára a mind sokrétűbb vásárlói igények és helyi fogyasztói preferenciák szerinti termékváltozatok készítését.

Az új szoftver fejlesztésében a Fujitsu Laboratories Limited és a Fujitsu Advanced Technologies Limited is részt vett.

Háttér
A gyártóiparban egyre gyakrabban alkalmaznak virtuális termékszimulációs rendszereket a termék megbízhatóságának és összeszerelési folyamatának ellenőrzésére. Az összeszerelési folyamat ellenőrzése lényeges lépés a gyártás sikere szempontjából, hiszen gondoskodik arról, hogy az összeszerelési munkát megfelelően rendeljék hozzá az egyes gyártósorokhoz és maga a gyártás a termelési ütemterv szerint történjen.

A korábbi termékszimulátorok speciális formátumban tárolták az elektromos kábelezés adatait, amire így nem lehetett kiterjeszteni az összeszerelési folyamat ellenőrzését. Így a felhasználó cég nem tudta szimulációkkal meghatározni, hogyan és a gyártás mely szakaszában célszerű csatlakoztatni a kábeleket.

Erre a kihívásra reagálva a Fujitsu és a Digital Process új V15L11 virtuális szimulátora az iparágban elsőként az elektromos kábelezésre is kiterjedően tudja ellenőrizni az összeszerelési folyamatot. Az új szoftver a Fujitsu Laboratories technológiájával ugyanúgy képes kezelni a rugalmasan hajlítható elektromos kábelek adatformátumát, mint a merev, statikus komponensek adatait.

Termékjellemzők
1. Az új szoftver lehetővé teszi az összeszerelési folyamat elektromos kábelezésre is kiterjedő ellenőrzését. A korábbi szimulátorok speciális adatformátumot használtak a rugalmasan hajlítható elektromos kábelezésnél, ami eltér a...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr242838797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása