Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Az LG a világon elsőként mutatja be három dimenzióban a népszerű "kiterjesztett valóság" Androidos alkalmazást

2011.05.20. 07:29 TESZTPAD.HU

Az LG Optimus 3D újabb innovációja a 3D-s "kiterjesztett valóság" alkalmazás


Budapest, 2011. május 19. - Az LG Electronics a "kiterjesztett valóság" alkalmazás (Augmented Reality; AR) fejlesztőjével, a Wikitude-dal közösen jelentette be a világ első 3D Augmented Reality böngészőjét, amely a hamarosan debütáló LG Optimus 3D okostelefonján lesz elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "kiterjesztett valóság" (Augmented Reality; AR) egy valós idejű technológia, amely részletes információkat jelenít meg a kijelzőn a felhasználó környezetéről az okostelefonok vagy egyéb eszközök kamerájával történő pásztázáskor (a kamera látómezejében érzékelt objektumok és képek alapján).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Wikitude 3D böngésző jobb interakciós lehetőségeket biztosít a valós idejű felhasználói környezettel és a felhasználót a környezet részévé teszi. Míg a kétdimenziós AR böngésző csak egymással átfedett objektumok megjelenítésére képes, addig a 3D AR a könnyebb tájékozódás érdekében három dimenzióban jeleníti meg a helyszíneket, terepadottságokat és objektumokat. A böngészővel a felhasználók bővebb információkat tudhatnak meg környezetükről és megnézhetik a kapcsolódó Wikipedia bejegyzéseket, Twitter információkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Az AR technológia a hagyományos mobil böngészők "absztrakt" valóságát váltja fel az okostelefon kameráján keresztül az internetről letöltött "tényleges" valósággal." - nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. "Az LG csúcstechnológiás hardvere és 3D API szoftvere egy lépéssel továbbfejleszti ezt a valóságot."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Wikitude 3D több mint 1000 tartalomszolgáltató információit teszi elérhetővé a felhasználóknak világszerte 100 milliónál is több helyszínről. A böngésző jelenleg...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr812918498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása