Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Ingyenes 3D tartalom Samsung Smart TV-kre, 9-es sorozatú Smart monitor, új Smart blu-rayek a régi TV-k „okosítására”

2011.07.08. 15:05 TESZTPAD.HU

  • A Samsung Smart TV-in a 3D-filmek egyre bővülő kínálatából válogathatnak a felhasználók az Explore 3D! alkalmazáson keresztül, ezen felül június óta összesen 8 magyar alkalmazás érhető el a Samsung appstore-jából
    (port.hu, fn.hu, origo.hu, index.hu, cafetv.hu , nlc.hu, samsungsport.hu, technet.hu)
  • Az Európai Unió Ecolabel kitüntetéssel díjazta a Samsung Electronics Magyarországon gyártott LED, LCD és plazma televízióinak összesen 325 modelljét
  • A Smart Blu-rayek bármilyen TV-t átalakítanak Smart készülékké
  • 9-es sorozatú 3D Smart Monitor: játékosoknak és játékos lelkű maximalistáknak
  • HUB Monitor a kényelmesebb munkavégzésért

Budapest, 2011. július 7. – A Samsung Electronics idén nyáron bevezetett még intelligensebb termékeivel és szolgáltatásaival a szabadidő tartalmas eltöltését segíti. Az új szórakoztató elektronikai eszközök és alkalmazások lehetővé teszik, hogy bárki maga döntsön arról, hogy milyen tartalmat kíván nézni elszakadva a műsorszolgáltatók nyújtotta kötöttségektől. Az új Explore 3D! alkalmazással minden Samsung 3D Smart TV tulajdonos ingyen juthat 3D tartalomhoz, a magyar alkalmazások a leglátogatottabb hazai portálokra kalauzolnak, a full browser pedig kinyitja a nagyvilágot.

A Samsung egyedülálló kezdeményezéssel létrehozott egy ingyenes 3D videotékát, az Explore 3D!-t, amelyben a Samsung tévék tulajdonosai korlátozás nélkül böngészhetnek a folyamatosan frissülő 3D tartalmak között. A szolgáltatással a Michael Douglas narrációjával ellátott 3D dokumentumfilmek, videoklipek és animációk szélessávú internetkapcsolat birtokában ingyen elérhetők Magyarországon is. Így a Samsung SMART tévéken akár Blu-ray lemezek vásárlása nélkül is, ingyenesen nézhetünk ezentúl 3D műsorokat. A kínálatban megtalálhatók a legfrissebb filmek, például a Kung Fu Panda 2 trailerei, a világhírű 3D mozijairól közismert IMAX látványos dokumentumfilmjei, valamint számos koncertvideó is. A vállalat az elkövetkező hónapokban további érdekes és lenyűgöző tartalommal frissíti az ingyenes 3D videotékáját. Az alkalmazás a Samsung Apps alkalmazásboltjából tölthető le a Samsung SMART TV-kre.

Mivel a Smart TV-k számítógép közbeiktatása nélkül is meg tudnak jeleníteni internetes tartalmakat, a néző függetlenítheti magát műsorszolgáltatók kínálatától. Az olyan mindenki által használt oldalak mellett, mint a youtube, a facebook vagy a Picasa júliustól 8 magyar alkalmazás is elérhető, melyek az origo.hu, az index.hu, a samsungsport.hu, a Nők Lapja Café, a cafetv.hu, a technet.hu, a port.hu vagy az fn.hu.

„A Samsung Smart TV-i nem csupán az elérhető tartalmak sokszínűségével, a kiváló 2D és 3D képminőséggel, az okos funkciókkal járnak élen az okostévék területén, hanem az olyan különlegességekkel is, mint amilyen a QWERTY-billentyűzetként funkcionáló távirányító, a Samsung Remote vagy már a Smart View alkalmazás is. Külön örömmel tölt el bennünket, hogy a Samsung hazánkban, Jászfényszarun gyártott TV-i a televíziók és a szórakoztató elektronika terén elnyerték el az Európai Unió környezeti címkéjét idén júniusban. Vállalatunk működésének egyik alapelve a közösség és környezetünk iránti felelősségérzetünk, ezért nagy örömmel tölt el bennünket, hogy most ezt az Európai Unió is elismerte” – mondta Kováts Botond, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketing és PR menedzsere.

 

Samsung Smart Blu-ray

A Samsung Blu-ray lejátszóinak többsége képes kezelni a 3D-s blu-ray tartalmakat, sőt még a korábban vásárolt TV-ket is át tudják alakítani „okosabb” készülékké. Az összes jelenleg kapható Samsung Blu-ray lejátszó rendelkezik a TV-kből már ismert Smart Hub-bal, így a korábbi TV-k Smart TV-vé alakítása mindössze egy HDMI kábellel már megoldható. A felső kategóriás készülékek esetében a beépített wifinek és az all share (DLNA) funkciónak köszönhetően a kábel nélküli jelátvitel is megoldott.

 

BD-D6900-as modellben már megtalálható a beépített wifi. A készülék képes a 2D tartalmakat 3D-be konvertálni, melyet más gyártók korábbi TV-i nem tudtak megoldani. A PVR-nak köszönhetően a TV adások is rögzíthetőek külső meghajtóra, míg a CI+ (=common interface+) biztosítja a kódolt földfelszíni adások vételének lehetőségét set top box nélkül is. (ajánlott fogyasztói ár: 79,900 Ft)

 

 

 

 

 

 

 

A BD-D7500-as készülék elsősorban design-jában tér el: falra szerelhető, mindössze 23 mm vékony, szálcsiszolt borítású designdarab. (ajánlott fogyasztói ár: 89,900 Ft)

 

BD-D8900-as az előzőeken túl 1 TB-os (terrabyte) belső merevlemezzel kerül a boltokba. A 2 tuneres megoldásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra,  hogy az egyik adást nézve egy másikat rögzítsünk, továbbá 2 HDMI kimenet gondoskodik a...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr663050593

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MobileMe: Apple fetisiszták és a sunyi cenzúra 2011.07.09. 09:52:57

A Cult of Mac információi szerint az Apple csendes tartalom-szűrőt alkalmaz a MobileMe kimenő e-mail üzenetek esetében, melyeket néha értesítés nélkül, önkényesen töröl....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása