Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Mit sugároznak a színek a vállalati dokumentumokban?

2011.07.21. 06:20 TESZTPAD.HU

Ahhoz, hogy a vállalkozások megtalálják a számukra legmegfelelőbb színeket, hogy olyan üzleti dokumentumokat készítsenek, amelyek erős érzelmi hatással bírnak, és cselekvésre sarkallnak, előbb meg kell ismernünk a színek szimbolikus jelentését. A színek pszichológiáját kutató, és a márkaépítéssel foglalkozó Jill Morton, összeállította azokat az alapvető szempontokat, amelyeket a cégeknek érdemes figyelembe venniük a színkezelésük során.

 

A színek szimbolizmusa egy dokumentum arculatában több tényezőtől is függ. A legerősebb képzettársítás abból a színből adódik, amit a legtöbbet használunk. A kisebb mennyiségben használt színek inkább csak díszítőelemként funkcionálnak. Amikor színeket kell válogatnunk egy dokumentumhoz, fontos a stratégiai gondolkodás. A cég döntéshozóinak pedig fel kell tenniük néhány alapvető kérdést, hogy a legmegfelelőbb színkombinációkat illesszék az üzleti dokumentumaikhoz:

-          Milyen hatást szeretnénk elérni azzal a színnel, amit üzleti kommunikációnkban használunk? Például a választott szín dinamikus energiát, vagy inkább megbízhatóságot kommunikáljon?

-          Mi ennek a színnek az állandósult szimbolizmusa?

-          Olyan képzetek társulnak ehhez a színhez, amit közvetíteni akarok?

-          Mennyi színt használjak?

-          Hogyan fogom ezt a színt felhasználni? Része lesz valamilyen formának? Mit sugall ez a kombináció?

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr413085160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása