Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Multi Workplace Computing laboratórium a Corvinus Egyetemen

2011.07.21. 07:09 TESZTPAD.HU

Budapest, 2011. július 20. – Létrejött az e-közigazgatás oktatását támogató első Fujitsu Multi Workplace Computing (MWP) laboratórium a Corvinus Egyetemen. A közigazgatási képzést új távlatokba helyező megoldás eszközeit a Fujitsu Technology Solutions Kft. adományozta és telepítette. Az elektronikus közigazgatás eddig csak elméletben oktatott ismereteit a következő tanévtől a hallgatók a gyakorlatban sajátíthatják el.

 

Dr. Imre Miklós, a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának dékánja elmondta: „hallgató és tanár közötti interaktív és kollaboratív munkakörnyezet eddig nem volt ezen a téren elérhető. A most felszerelt tanterem multifunkcionális, így az MWP-vel találkozhatnak hallgatóink más gyakorlatorientált foglalkozások keretén belül is. Az e-rendszerek a közigazgatásban c. tantárgyat egyetemünkön évente közel 300 hallgató veszi fel”.

Dr. Budai Balázs oktatási dékánhelyettes hozzátette, hogy a Fujitsu szakembereinek együttműködésével elkészült az e-rendszerek a közigazgatásban c. tantárgy egyetemi jegyzete, amely szeptembertől tananyag.  A Fujitsu közreműködik az előadások megalkotásában és megtartásában is. A jegyzet több fejezetét, például az elméleti és történeti bevezetőt, valamint a cloud computing közigazgatási alkalmazásainak lehetőségeit összefoglaló tanulmányt a Fujitsu munkatársai írták. A tananyag tárgyalja egyebek között az információ hitelességének és a kormányzati hivatali elektronikus ügyintézés kérdéseit és esettanulmányokon keresztül mutatja be az okmányirodai rendszert, a közjegyzői Digitális Levéltárat, valamint a szegedi e-kormányzat projektet. A jegyzet a polisz integrált önkormányzati rendszer és a RITEK ZRt. szakigazgatási alkalmazásának bemutatásával zárul. Később a tárgy tematikájának bővítése és akár egy virtuális okmányiroda kialakítása is szerepelhet az együttműködésben.

A labor 15 munkaállomással került kiépítésre, így 30 hallgatóból álló csoportokkal indulhat meg a gyakorlatorientált képzés, kísérleti jelleggel. Továbbra is lesz kizárólag elméleti képzés a levelező hallgatóknak.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr173085187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása