Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Xerox: Vonzó a kék szín a legtöbb ember számára

2011.07.26. 18:30 TESZTPAD.HU

A megfelelő szín akár 80 millió dollárt is érhet. Ezt állítják a Bing keresőmotor kék hivatkozásairól a Microsoft kutatói, akik kimutatták, hogy a kék szín vonzza leginkább az embereket. A fókuszcsoportokban különböző árnyalatú kékeket teszteltek, amiből kiderült, hogy a Bing korábban használt kékje (egy halványabb árnyalat) nem sugárzott elég megbízhatóságot. Így ahelyett, hogy újra feltalálták volna a spanyolviaszt, olyan kék árnyalatot választottak, ami jobban hasonlít a Google kékjére. A felhasználói felmérések alapján úgy becsülik, hogy a Bing új kékje 80-90 millió dollár plusz hirdetési bevételt hozhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ne essünk abba a hibába, hogy személyes ízlésünkre alapozzuk a színválasztást!” – hangsúlyozza a színek pszichológiájával foglalkozó Jill Morton, aki a Xerox felkérésére összeállította azt a hármas szabályrendszert, amelyet szerinte a vállalatoknak érdemes beiktatniuk a működési rendszereikbe, hogy ezzel is erősítsék cégük ügyfélmegtartó képességét.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr953101733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása