Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

VNC-t telepít a Mailfast trójai

2011.08.04. 18:07 TESZTPAD.HU

A Mailfast trójai egy VNC alkalmazás telepítésével biztosít hozzáférést az általa megfertőzött számítógépekhez.

 

A Mailfast trójai adatbiztonsági szempontból komoly kockázatot jelent, ugyanis bizalmas adatok gyűjtéséből és jogosulatlan távoli hozzáférések biztosításából is kiveszi a részét. A kártékony program elsősorban jelszavak után kíváncsiskodik. Amennyiben azonban az általa megfertőzött számítógépen Outlook alkalmazás is található, akkor abból is megpróbál minél több adatot kinyerni. Mindeközben egy VNC szoftvert telepít, melynek révén a terjesztői minden nehézség nélkül tudnak csatlakozni az áldozatul esett PC-khez, és azokon különféle műveleteket hajthatnak végre.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr793126040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása