Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

APC by Schneider Electric megoldások a hazai szuperszámítógépekben

2011.09.06. 00:17 TESZTPAD.HU

A Debrecenben, Szegeden, és Pécsett működő szuperszámítógépek biztonságos, rugalmas és környezetbarát működését APC adatközponti megoldások biztosítják.

A kiemelkedő hatásfokú szünetmenetes tápegységek és hűtési megoldások használatával az egyetemek jelentős költségmegtakarítást érnek el.

Az APC by Schneider Electric, az integrált kritikus energiaellátási és hűtési megoldások piacvezető szállítója biztosít hűtési megoldásokat, illetve szünetmentes tápokat a tavasszal átadott három hazai szuperszámítógéphez. A Debrecenben, Szegeden és Pécsett telepített rendszerek összesített teljesítmény-kapacitása – a Budapesten található szuperszámítógéppel kiegészülve – meghaladja a 48 teraflops-os értéket, ezzel a magyarországi összekapcsolt rendszer először került fel a szuperszámítógépek világranglistájára, amelyen a 165. helyet foglalja el. A Debreceni és a Pécsi Tudományegyetemen átadott szuperszámítógépben az APC Galaxy megoldása biztosítja a szünetmentes áramellátást, a Szegedi Tudományegyetemen pedig, az APC Symmetra PX moduláris rendszerét alkalmazták. A saját hűtéssel nem rendelkező rackszekrényekben, illetve a gépterem egyéb berendezéseinél az APC Inrow vízhűtéses berendezései gondoskodnak arról, hogy a megfelelő hatásfok mellett megfelelő hőmérsékleten üzemelhessen a rendszer.

 

Rugalmas alkalmazkodás

A Szegeden üzembe helyezett Symmetra PX a leghatékonyabb komponens a hazai egyetemi városokban telepített eszközök közül. A moduláris megoldás előnye, hogy a rendszer esetleges meghibásodása esetén, az egyes komponenseket működés közben is lehet cserélni. Egyéb, hagyományos megoldásokkal ellentétben egy ilyen csere esetén sem kell leállítani vagy bypass üzemmódba kapcsolni a rendszert, aminek következtében fennakadás léphet fel a szünetmentes áramellátásban.

 

Az APC by Schneider Electric szakemberei a sorhűtéses, nagy teljesítményre tervezett hűtőberendezéseket úgy tervezték, hogy a rendszert, illetve a teljesítmény-sűrűséget később könnyedén lehessen bővíteni. Az APC InRow vízhűtéses megoldásból összeállított berendezések ugyanis akár 30 KW/rack teljesítmény-sűrűséget is képesek kiszolgálni, azaz a megfelelő hőmérsékletre hűteni. A magas hatékonyságú rendszert moduláris konstrukció, változtatható sebességű ventilátorok, és intelligens, adaptív vezérlés jellemzik. A racksorba illesztett megoldás könnyen adaptálható meglévő adatközponti környezetekbe is.

A cikk folytatása...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr773205541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása