Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Bemutatkozott a bada 2.0, a Samsung okostelefonos operációs rendszerének új verziója

2011.09.06. 00:18 TESZTPAD.HU

A Samsung bemutatta a bada 2.0 szoftverfejlesztői csomagját. A mobil operációs rendszer új verziójának megjelenése várhatóan hozzájárul a bada okostelefonok további elterjedéséhez.

 

A bada rendszerre épülő hétféle Samsung Wave okostelefon kiváló ár/érték arányának, gazdag funkcionalitásának és felhasználói élményének köszönhetően igen népszerű Európa egyes országaiban, Kínában és Délkelet-Ázsiában. Ezeken a területeken jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az érintőképernyős, ún. „feature” telefonok felhasználói megismerkedhessenek az okostelefonok világával, alkalmazásaival és szolgáltatásaival.

 

A 2011. februári Mobile World Congress szakkiállításon bemutatott bada 2.0 számos érdekes fejlesztést tartalmaz, amelyek például elérhetővé teszik több alkalmazás egyidejű futtatását, azaz a multi-taskingot, a Wi-Fi Direct szolgáltatást, a mobilfizetés következő generációját, az NFC-t, az internetezés nélküli fájlmegosztást vagy a hangfelismerést. Emellett támogatja a Flash és a HTML5 alapú alkalmazásokat is, így a felhasználók semmiről sem maradnak le az interneten. Ennek révén a fejlesztők a C++ mellett most már Flash-ban és JavaScript-ben is dolgozhatnak, így várhatóan tovább gyorsul a letölthető alkalmazások számának növekedése.

 

„A bada kiemelt helyet foglal el a Samsung mobil üzletágának több platformra épülő stratégiájában. Tovább bővítjük fejlesztői közösségünket, így gazdagabb alkalmazás-választékot kínálhatunk felhasználóinknak. Az ennek hatására megnövekvő felhasználói szám pedig még jobb üzleti lehetőségeket kínál a fejlesztőknek.” – mondta el Kunos Balázs, a Samsung magyarországi mobil üzletágának vezetője.

 

A fejlesztők számára az egyik legfontosabb újdonság az alkalmazáson belüli hirdetések megjelenése lesz, a hirdetési API használatával a bada 2.0-ra fejlesztők könnyűszerrel teremthetnek így maguknak új bevételi lehetőségeket. A Samsung továbbfejlesztette alkalmazásfejlesztő környezetét, amelyhez ezentúl még több támogatást nyújt. Emellett létrehozta az Emulátort, amellyel hatékonyan előmozdítható a célkörnyezetre szabott fejlesztési folyamat. Az olyan eszközök, amilyen pl. a „Profiler”, az eszköz teljesítményét optimalizálják, garantálva azt, hogy a memória és a számítási teljesítményt a programok teljes mértékben ki tudják használni.

A cikk folytatása...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr523205544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása