Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Tegyünk rendet a káoszban! – 10 tipp az adatközpontok hatékonyságának növelésére

2011.10.28. 08:15 TESZTPAD.HU

A gazdaságosan és hatékonyan működő adatközpont kialakítása és üzemeltetése olyan összetett és mindenre kiterjedő figyelmet igénylő feladat, mint egy jól funkcionáló metropolisz felépítése egy stratégiai játékban. Nem elég megteremteni a feltételeket, előállítani az alapanyagokat, és felhúzni az épületeket. Folyamatosan figyelni kell a lakók (felhasználók) igényeire és szükségleteire, miközben kézben kell tartani a költségeket. Különben hamar oda jutunk, hogy a fellázadt városlakók felgyújtják az összes kerületet, és nincs pénzünk tűzoltó berendezésre.

1. Ne a farok csóválja a kutyát! Az adatközpontok kialakításánál a szolgáltatás-vezéreltséget helyezzük előtérbe! Ne a meglévő informatikai infrastruktúránk határozza meg, hogy mit tudunk megvalósítani, hanem az üzleti igényeknek megfelelően bővítsük vagy módosítsuk a rendszert! A szolgáltatás-vezérelt adatközpontok versenyelőnnyé varázsolják a számítástechnikai infrastruktúrát, hiszen az mindig az igényeknek megfelelően alkalmazkodik a változó üzleti környezethez. Így az üzleti felhasználók biztosan megkapják azokat az új szolgáltatásokat, melyekre szükségük van, ráadásul az informatikai részleg is maximálisan ki tudja használni a rendelkezésre álló eszközöket, garantálva azok teljesítményét. Érdemes összekötni az üzleti szolgáltatásokat – például a rendelések feldolgozását, az online kereskedelmet és az e-mail forgalmat – a különböző mögöttes alkalmazásokkal, az informatikai szolgáltatásokkal és az infrastrukturális elemekkel.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr953335532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása