Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Újraértelmezi a képkeresést a Xerox

2011.11.24. 18:44 TESZTPAD.HU

Négy új képkereső megoldást fejlesztettek a Xerox kutatói. Ezeket a legfrissebb innovációkat már közzé is tették az Open Xerox oldalon, ahol a felhasználók tesztelhetik, próbálgathatják az új eljárásokat és adhatnak közvetlen visszajelzéseket a Xerox szakembereinek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•             Similar Image Search

Ezzel a technológiával bármely számítógép képes lesz arra, hogy a keresési beállítások után egy másodperc alatt akár 5 millió képet is lefutasson, és megkeresse köztük a célnak legmegfelelőbb felvételt. A Xerox már a rendszer továbbfejlesztésén gondolkodik, és azt tervezik, hogy a technológiát áthelyezik egy számítástechnikai felhőbe, amelynek köszönhetően több százmillió kép közt lehet válogatni valós időben.

 

•             Image Categorizer

A Nemzetközi Imagenet verseny győztes alkalmazása, amely automatikusan bekategorizálja a képeket azok tartalma szerint. Hirdetéskészítők, fotósok számára optimálisan használható ez a megoldás, miután olyan algoritmussal dolgozik, amely precízen elemzi és osztályozza a képen látható formákat, ábrákat. Anélkül képes megtalálni egy „almát”, vagy „naplementét” megörökítő fotót, hogy az azon látható képi információt előzőleg szövegesen bejelölték volna.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr713409104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása