Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Ha a felhő olcsó, a leve is híg? - Novell tippek

2011.12.08. 18:02 TESZTPAD.HU

Napjaink egyik legdivatosabb szava az informatikában a cloud computing, azaz a felhőalapú számítástechnika. Mára már a legtöbb cégvezető tudja, hogy a felhőalapú megoldásokkal jelentős költségeket lehet spórolni, ám sokan idegenkednek tőle a – vélt vagy valós – biztonsági problémák miatt. Pedig a megfelelő körültekintéssel elgördíthetőek ezek az akadályok – ebben segít a Novell öt tippel.

 

 

 

 

 

 

Felmérések szerint a hazai kis- és középvállalatoknak mindössze 2-3 százaléka vesz igénybe cloud szolgáltatást, míg az Európai Unióban ez az arány 18 százalék. A hazai nagyvállalatok elsősorban attól tartanak a felhő alapú megoldások esetében, hogy internetes eléréstől függnek, illetve nem lesznek képesek maguk kontrollálni és testre szabni a rendszert. Az aggályok egy része természetesen megalapozott, de ez még nem ok arra, hogy teljes egészében elvessük azt a megoldást, amely egyébként rendkívül költséghatékony és jövőbe mutató.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr503448718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.12.08. 20:14:46

Na ja. Azt lerobban a szerver/internetkapcsolat és megáll a cég, mint a szög. Ha meg biztonsági mentéssel dolgozunk, az már nem elérhető mindenhonnan, meg akkor minek a cloud.

hallari 2011.12.08. 20:54:43

Ja és Ubuntu One-t használok, csak kipróbálás végett. Az alapszolgáltatás ingyenes, de ha valami komolyabbat akarunk kezdeni vele (Itunes-szerű zenebolt, vagy pl. többfelhasználós felület személyre szabott jogosultságokkal) akkor bizony nem is olcsó ajánlatot kapunk. Úgyhogy erősen van olyan érzésem, hogy ismételten egy pénztárcakönnyítő megoldáson ámuldozunk, amire pár év után rájövünk, hogy nem is volt rá annyira szükség, pláne az olcsó hardverek korában.

TESZTPAD.HU 2011.12.18. 13:30:20

@hallari: A "pénztárcakönnyítő megoldás" valóban jó meglátás. Hiszen ha bele gondolsz a jövőbe, ahol minden a "felhőkben" zajlik majd, neked pedig otthon (vagy a zsebedben) csupán egy megjelenítőre van szükséged, a szolgáltató azt tehet majd amit akar, nem kell számolnia a kalózkodással, valamint a szolgáltatás díjait is úgy határozza meg ahogy ö szeretné. De van jó oldala is, nem kell otthon majd egy erős hardver azért hogy játszhass HD-ben egy játékot. Ezt megoldják majd a távoli szerverek. :-)

TESZTPAD.HU 2011.12.18. 13:32:07

@hallari: Az Ubuntu One egy jó kis szoftver, alapvetően a Linux egy megbízható platform, csak annak lehet kissé idegen aki még nem használta soha. De erre találták ki a grafikus felületet (így sokkal Windows-osabb).:-)

hallari 2012.01.12. 12:25:59

@TESZTPAD.HU: az Ubuntu One az ubi felhőszolgáltatása, nem maga az op. rendszer, csak szólok. :)

TESZTPAD.HU 2012.01.17. 10:24:42

Kedves hillari, én nem az Ubuntu One-ra céloztam mint op.rendszerre (valamit félre értettél)hanem magára a Linuxra. A Linux felhős cuccai éppen annyira megbízhatóak mint maga a Linux (erre céloztam). Talán a "szoftver" szót értetted félre. Vagy én voltam félre érthető?! :-)
süti beállítások módosítása