Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

A Seagate és a Western Digital is csökkenti a merevlemezek garanciáit!

2011.12.17. 15:49 TESZTPAD.HU

A két nagy merevlemez gyártó, a Seagate és a Western Digital is csökkenti a merevlemezek garanciáját. A Seagate már idén december 31.-től bevezeti a termékeire a csökkentett garancia időt, míg a Western Digital (csupán pár nappal lemaradva) 2012 január 2.-tól áll át az új garancia rendszerre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Seagate a Constellation 2 és ES.2 meghajtók 3 év garanciát kapnak, a Barracuda és a Barracuda Green 3,5 hüvelkyes merevlemezek 1 év garanciásak lesznek, míg a Barracuda XT család 3évet kap.

 

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr323471077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TESZTPAD.HU 2011.12.18. 13:39:09

Jó kérdés kedves, csipa. Ami biztos: több mint egy hete a Maxtor tette meg az első lépést, amikor a merevlemezek gariját 3-ról egy évre csökkentette. A WD és a Seagate pedig követte a példát. Valószínűleg nagyban hozzájárul a dologhoz az, hogy a Thai földi áradások során megdrágultak a merevlemezek árai, és a hiány a mai napig érződik a piacon. A merevlemezekre akkora a kereslet hogy, kis túlzással élve 6 hónapos garanciával is megvennék az emberek. Magyarán: ha valamiből kevés van, de nagy rá a kereslet, az drágán és kevés garanciával is eladható.
süti beállítások módosítása