Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

NETASQ tűzfalak védik a veszprémi közintézmények hálózatát

2011.06.10. 08:17 TESZTPAD.HU

A hivatalban jelentősen lecsökkent a biztonsági feladatok ellátásával töltött idő, így az informatikusok az üzleti eredményeket hozó fejlesztéssel foglalkozhatnak A NATO és EU minősítésekkel egyaránt rendelkező gyártó magas biztonsági szintű tűzfalai védik az állampolgárok és a közintézmények adatait

Budapest, 2011. június 9.
A magas szintű rendelkezésre állás egy állami intézmény informatikai infrastruktúrája esetében, amely például az állampolgárok adatainak feldolgozásával foglalkozik, mindig kiemelt szerepet játszik: ezek a rendszerek egy pillanatra sem mondhatnak csődöt. Veszprém Megyei Jogú Város (VMJV) Polgármesteri Hivatala ezért a NETASQ IPS tűzfalaival erősítette meg egységesített hálózatának védelmi rendszerét.

Az intézmény informatikusai a NETASQ tűzfalaival egy ingyenes teszthónap keretén belül ismerkedtek meg, és már ekkor meggyőződtek arról, hogy a rendszer meghibásodása esetén megszakítás nélkül képes átvenni a hálózatvédelmi feladatokat. A NETASQ megoldása nem csak a rendelkezésre állás szintjének növelésében, de a szabadalmaztatott SEISMO kockázatmenedzsment eszköznek köszönhetően a hálózat auditálásában és a sebezhetőségek javításában is hatékony segítséget nyújt a szakembereknek. A termékhez nyújtott magyar nyelvű támogatási szolgáltatás és a tanácsadás minősége a kapcsolatfelvétel pillanatától fogva egyedülállóan színvonalas, hiszen már a tesztidőszakban minden részfeladatra kiterjedő segítséget megkaptak a hazai és a külföldi NETASQ szakmai csapattól egyaránt.

Igények: megnövelt biztonsági és rendelkezésre állási szint
Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal informatikai csoportja a hivatal informatikai feladatainak ellátásáért felelős, többek között felügyelik azt a pénzügyi szakrendszert, amelyet 12 közintézmény VPN kapcsolaton keresztül használ. Az informatikai csoport az egységesített hivatali hálózat biztonsági és a rendelkezésre állási szintjét az elavult layer 3 tűzfal helyett új layer 7 eszköz üzembe helyezésével kívánta jelentősen növelni. A feladat ellátásához olyan hibatűrő hardveres megoldást kerestek, amely képes átvenni a tűzfal szerepkörét szükség esetén úgy, hogy egy eszköz kiesése esetén azonnal működőképes állapotba kerüljön vissza a rendszer. További kritériumként merült fel, hogy a termékhez színvonalas, de elérhető árú hazai támogatást biztosítsanak. A beszerzés során a NETASQ, a Cisco és a D-Link termékeit vizsgálták meg. A választás a NETASQ U sorozatú, teljes körű hálózati védelmet biztosító behatolásvédelmi tűzfalra esett, a termék jó ár-érték aránya és a támogatási szolgáltatás páratlan színvonala miatt. A szintén megvizsgált Cisco ASA tűzfal hasonló színvonalú terméktámogatással rendelkezik, de az ár-érték aránya nem volt a hivatal számára megfelelő, a D-Link megoldás tudása pedig nem felelt meg az elvárásoknak.

 

 

 

 

 

 

 

"A vállalat egy tesztkészüléket bocsátott ingyenesen a Veszprémi Polgármesteri Hivatal rendelkezésére. Az egy hónapos tesztelési folyamat végén kapott eredmények azt mutatták, hogy a NETASQ IPS tűzfalak a hazai piacon jelenleg elérhető legjobb ár-érték arányú megoldások" - mondta Maléth György, a VMJV Polgármesteri Hivatal informatikusa. "A tűzfalak duplikálásával maximálisra növeltük a hálózat rendelkezésre állását, és olyan magas szintű, EU és NATO minősített biztonságot tudunk garantálni, amit elvárnak tőlünk az állampolgárok adataik kezelése során. A tűzfal beszerzésének köszönhetően a NETASQ...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr362972338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása