Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Kimagasló teljesítmény, szemrevaló forma - új Canon teleobjektívek

2011.02.11. 08:38 TESZTPAD.HU

Budapest, 2011. február - A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta a vezető EOS digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépekhez használható két új teleobjektívét, az EF 500mm F/4L IS II USM és az EF 600mm F/4L IS II USM modelleket. Az objektívek kialakítása megfelel a legigényesebb sport- és természetfotósok elvárásainak: mindkét modell kimagasló teljesítményt, minden esetben csúcsminőségű felvételeket, valamint hihetetlen mobilitást biztosít. A Canon 2010 augusztusában már bejelentette az objektívek fejlesztését, a prototípusokat pedig kiállította a kölni Photokina 2010 szakmai vásáron.

 

Az elismert EF 500mm F/4L IS USM és EF 600mm F/4L IS USM típusokat leváltó új modellek a Canon profiknak szánt L családjának tagjai, amelyek páratlan képminőséget biztosítsanak a felhasználók számára. Az objektívek a legjobb minőségű optikai elemekkel, illetve a Canon legújabb képstabilizáor (IS) technológiájával rendelkeznek. A magnézium ötvözetből és titánból készült alkatrészeknek köszönhetően az új modellek elődeiknél jelentősen könnyebbek és strapabíróbbak. Az EF 600mm F/4L IS II USM kategóriájának legkönnyebb objektíve1 - elődjéhez képest 27 százalékkal (1,4 kg) csökkent a tömege -, az EF 500mm F/4L IS II USM objektív esetében pedig 17 százalékos (680 g) a súlycsökkenés.


Kiváló teljesítmény, új szinten


A teljesen áttervezett objektívek 16 darab, 12 csoportba rendezett lencsetagból állnak. A két nagy teljesítményű, fluorittal bevont lencsetag használata - melynek gyártása terén a Canon több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik - kimagasló felbontású, kontrasztos, minden területen részletgazdag képek készítését teszi lehetővé.


Az objektívek optikai elemei megkapták a Canon Super Spectra és SubWavelength Structure (SWC) bevonatot, amelyek hatékonyan csökkentik a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektív első és utolsó lencsetagjának külső felülete víztaszító fluoros bevonattal rendelkezik, amely...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr172653149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

másikpista 2011.02.11. 19:58:45

Mind nagyon jó lehet, már az eddigiekkel se volt gond, az újakat is szívesen kipróbálnám, de egyet nem tudok megérteni: miért nyomatja a Canon fehér színben ezeket a mega-obikat? Legalább volna lehetőség választani semleges feketét vagy szürkét, mert ez így tragédia ha feltűnés nélkül akarja használni valaki pl. természetfotónál
süti beállítások módosítása