Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

Magyar fejlesztő bevonásával készült az LG legújabb házimozija, az LG HX806PE

2011.04.11. 08:46 TESZTPAD.HU

Budapest, 2011. április - A piacvezető házimozi gyártó LG bemutatja vadonatúj 3D Blu-ray házimozi rendszereit, melyek eltérő technikai újításokkal tökéletes hangminőséget és 3D képélményt nyújtanak. A magyar fejlesztő bevonásával készült LG HX806PE állítható magasságú első hangfalaival, a HX966TZ házimozi 1100 watt teljesítményével, a HLX56S Sound Bar pedig kompakt kialakításával és 4.1-es hangzásával kínál mozikat megszégyenítő hangélményt.

Az LG hazánkban piacvezető a házimozi értékesítésben, 2010-ben a legtöbb eladott darabszámmal büszkélkedő modellből kétszer annyi fogyott, mint a lista második helyén álló készülékből, ráadásul eladott értékben is megelőzi versenytársait. Az LG eddigi sikereinek a titka, hogy olyan prémiumkategóriás termékeket dobott piacra, amelyek a fogyasztói igények figyelembevételével készültek.

"Az LG felhasználóbarát fejlesztési filozófiája közismert a szórakoztatóelektronikát közelebbről ismerők számára és ez az egyik fő oka a piacon eddig elért sikereinknek is. Bízunk abban, hogy a közép-kelet európai és a magyar piacra fejlesztett új házimozink is jelentősen hozzájárul piaci pozíciónk megtartásához és tovább erősítéséhez." - mondta el Falus Viktória, az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai marketingkommunikációs menedzsere.

Az LG a termékfejlesztést megelőzően a Szonda Ipsos-szal közösen 2010 áprilisában végzett kutatása szerint jelenleg az olyan 5.1-es házimozi a legelterjedtebb hazánkban, amely négy szatelit (kicsi) hangszóróval rendelkezik, a jövőben pedig a négy álló (Tallboy) hangsugárzóval felszerelt modellek lesznek a kelendőbbek. Akinek most van is házimozija az négy álló hangsugárzósra cseréli majd, akinek meg még nincs, az nagy valószínűséggel a két Tallboy és két szatelit hangszórós verziót részesíti majd előnyben. Az otthoni mozirendszer vásárlását a hangzáson felül a hely szűke, a bútorok stílusa és elrendezése, valamint a TV-k mérete és elhelyezése nagyban befolyásolja. A legtöbb lapostévé tulajdonosnak 40 inches képátlójú (120 cm) vagy annál nagyobb készüléke van és ezeket egyre inkább a falra szerelve helyezik el.
Az LG a magyarországi házimozi vásárlási és használati trendeket figyelembe véve és Török Tamás az LG szórakoztatóelektronikai és informatikai terméktrénerének bevonásával tervezte és alkotta meg az állítható első hangszórókkal felszerelt legújabb 3D Blu-ray házimoziját, az LG HX806PE-t. Az LG HX806PE állítható magasságú első hangfalaival a falra szerelt tévéhez és a TV szekrényen elhelyezett készülékhez is illik. A rövid hangfalak a TV szekrényre tett tévé mellé, a Tallboyok pedig a falra szerelt televízióhoz passzolnak.

"Nagy szakmai elismerést jelent a magyar leányvállalat számára és személyesen nekem is, hogy részt vehettem a HX806PE 3D Blu-ray házimozi kifejlesztésében. Ez a modell kifejezetten a közép-kelet európai és a magyarországi fogyasztói igények figyelembevételével készült, ezért nagyon bízunk benne, hogy a vásárlók nagy várakozással fogadják majd a számos enteriőrbe illő készüléket, amelyet a hangteljesítménytől kezdve, az anyaghasználaton át a forma kialakításáig nekik szánunk" - mondta el Török Tamás az LG Electronics Magyar Kft. szórakoztatóelektronikai és informatikai terméktrénere.

HX806PE 3D Blu-ray házimozi

Az LG HX806PE az állítható magasságú hangszóróknak köszönhetően lehet magasan elegáns és elegánsan helytakarékos. A hatékony térkihasználás mellett, a tévénkkel teljes összhangban helyezhetjük el Full HD 3D képmegjelenítésre képes házimozi rendszerünket. Akármelyik összeszerelési módot válasszuk is, a tökéletes hangzásról és a kiváló hangminőségről nem kell lemondani. A HX806PE az 5.1 hangzás mellett 850 watt kimenő hangteljesítménnyel rendelkezik és tartalmazza a gyártótól már megszokott LG Hanggalériát és BD Live funkciót. Számos médiaformátumot képes lejátszani, mint például olyan vezető szabvány formátumokat, mint az MKV és DivX.

A számítógép, CD és DVD mellett manapság sok tartalmat tárolunk külső merevlemezen is, amelyekhez könnyű hozzáférést biztosít az LG 3D Blu-ray házimozija. Hazánkban kedvelt funkció az USB-n való HD DivX formátum lejátszása, amelyre szintén képes a készülék, ráadásul át tudja másolni USB-re az audio CD-k zenéit is.
Elfelejthetjük a "Nincs semmi jó műsor a TV-ben" mondatot, hiszen a NetcastT-nak köszönhetően szinte végtelen tartalom közül válogathatunk, azaz a számítógép kihagyásával, egyből a tévénken böngészhetünk a YouTube, AccuWeather vagy Picasa web albumok között.

A körülményes, kábelen történő fájlmegosztás már a múlté. A DLNA szabványt követő digitális eszközök között gyerekjáték a fájlcsere. Legyen szó filmről, zenéről vagy képekről, pár gombnyomással, kábelek nélkül a tévénk képernyőjén élvezhetjük a műsort.

A HX806PE házimozi azon túl, hogy illik a nappaliba rendkívül jó ár-érték aránnyal rendelkezik, hiszen egy DVD házimozi árkategóriájában kínál 3D Blu-ray lejátszást.

Az LG HX806PE már kapható hazánkban, a készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára: 109 990 forint

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jellemzők:

  1. 3D Blu-ray lemez lejátszás
  2. 5.1 csatorna / 850 W kimenő teljesítmény
  3. Állítható első hangszórók
  4. HDMI kimenet
  5. DLNA (Digital Living Network Alliance)
  6. Távirányítás okostelefonnal (Smart Phone RCU)
  7. Lejátszás külső merevlemezről
  8. NetCastT
  9. Audio CD-k felvétele USB-re /USB-lejátszás
  10. "EZ" hangzás beállítás
  11. LG Hanggaléria
    1. (Mozi üzemmód, Játék hangszín, Éjszakai üzemmód, Párbeszédkiemelő, Basszuskiemelő, MP3 felkonvertálás és VSM Plus)
  12. BD Live

LG HX966TZ 3D Blu-ray házimozi


Az LG HX966TZ 3D Blu-ray házimozi 5.1-et csatornás hangot bocsát ki 1100 watt teljesítménnyel. Az otthoni mozi szett nélkülözhetetlen eleme elegáns, minimalista formatervezésével és négy Tallboy hangszórójával a szoba díszévé válik. A 3D-s házimozik családját erősítő modell Smart TV funkciót tartalmaz - Smart share, Prémium kártyák, LG Apps Store -, így könnyedén elérhetjük az....

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr542816208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása