Tesztpad.hu - Hardver, mobil tesztek

Tesztpad.hu - Hardver, szoftver, mobil tesztek minden mennyiségben, magyarul! Informatikai hírek, cikkek, napi frissítéssel!

Friss topikok

Linkblog

A Méditel Fujitsu PRIMEQUEST és ETERNUS rendszereket használ

2011.04.29. 08:27 TESZTPAD.HU

Marokkó/Budapest, 2011. április 28. - A Fujitsu bejelentette, hogy Marokkó egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatója, a Méditel a Fujitsut bízta meg következő generációs intelligens hálózata (NGIN) új ICT platformjának kiépítésével.

A Méditel tehát a Fujitsu technológiájával - mintegy 17 kritikus (mission-critical) x86-os PRIMEQUEST szerverrel, 40 x86-os PRIMERGY szerverrel és egy ETERNUS tárolórendszerrel - alapozza meg következő generációs (3G) hálózati technológiáját és növekedési stratégiáját.

A marokkói távközlési szolgáltató döntésében fontos szerepet játszott a Fujitsu platformtermékek, azon belül is a vállalat mainframe-es örökségét hasznosító kritikus PRIMEQUEST szerverek megbízható teljesítménye, valamint a világ minden táján, így Marokkóban is jelen lévő stabil szolgáltatási szervezet. A Méditellel kötött szerződés bizonyítja, hogy a Fujitsu platformtermékei optimális infrastruktúrát kínálnak a legmagasabb szintű megbízhatóságot és skálázhatóságot igénylő ICT-rendszerek támogatására.

A Méditel Marokkó második legnagyobb mobil távközlési szolgáltatója, több mint 10 millió felhasználóval. A marokkói mobiltelefon-piac évente 12 százalékkal bővül. A gyors ütemű fejlődésre reagálva a Méditel nemrég frissítette ICT-platformját és a feldolgozási kapacitás jelentős növelésével készül az új szolgáltatások és rendszerjellemzők bevezetésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új NGIN rendszer valós idejű egységes kezelést biztosít minden adathoz, a Méditel kártyás szolgáltatásainak ügyfél-, hívásidő- és hívásgyakorisági adatait is beleértve. Az új rendszerre helyezik át a szolgáltató átfogó mobil távközlési szolgáltatáskínálatának nagy részét. A Méditel számos következő generációs intelligens hálózati jellemző és szolgáltatás bevezetésére készül: pl. helyszínalapú szolgáltatások, szolgáltatóválasztás, számhordozhatóság, fejlett routing-szolgáltatások, intelligens call centeres hívásterelés stb.

Az új NGIN jellemzők nyújtásához a Méditelnek olyan támogató ICT-infrastruktúrára volt szüksége, amely biztosítani tudja a kommunikációs szolgáltatások stabil nyújtásához szükséges megbízhatóságot és valós idejű teljesítményt, nagy feldolgozási teljesítményénél fogva pedig a bővülő ügyfélkör által generált nagyobb forgalom kezelésével is boldogul. A Fujitsu kritikus x86-os PRIMEQUEST szervereivel és ETERNUS tárolórendszereivel, és a komplett katasztrófa-elhárítási rendszerrel a Méditel számottevően javítani tudja hálózati és rendszerteljesítményét, és ezzel párhuzamosan energiafogyasztását és ICT-eszközei helyigényét is csökkenti.

Az NGIN rendszert a PTInnovation, Portugália legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Portugal Telecom Group ICT-rendszerekre szakosodott leányvállalata fejlesztette. A rendszer jelenleg...

A cikk folytatásához kattints IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tesztpad.blog.hu/api/trackback/id/tr772863772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása